top of page
Empfindsam New Collegium Ramée.jpg

 

 

 

Deze CD heeft twee uitgaven, onze onafhankelijke uitgave uit 2015 en een digital-only heruitgave door Ramée/Outhere Music uit 2020.

- klik hier om de Ramée digital-only uitgave te kopen/beluisteren

- of koop de fysieke uitgave via PayPal:

EMPFINDSAM

2015/2020

‘Een werkelijk origineel componist die zijn eigen weg gaat, ongehinderd door conventies of mode; zo beschreef een criticus de tweede zoon van Johann Sebastian Bach; Carl Philipp Emanuel. De componist omarmde de expressie van emoties ten volle in de stijl van ‘Empfindsamkeit’. De musicus moest de emoties zelf ervaren om de luisteraar hetzelfde te kunnen laten beleven. De intensiteit van de emoties beleefde een doorontwikkeling in de latere ‘Sturm und Drang’-beweging, met plotselinge en dramatische contrasten in de muziek.
Welke betere gelegenheid dan C.P.E. Bachs 300e verjaardag om te laten horen dat deze muziek ons nog steeds in het hart kan raken?


‘Dit zijn uitvoeringen vol vitaliteit, stijlvol en gepassioneerd. De diepste sentimenten van C.P.E. Bachs ziel worden voor iedereen voelbaar gemaakt en Ribeiro c.s. beheersen elke nuance tot in de puntjes.’ – Early Music Review
‘Een opname van enkele onverwachte hoogtepunten uit het post-barokke, pre-klassieke tijdperk; boordevol heerlijkheden en onze aandacht meer dan waard.’ – MusicWeb International

PayPal ButtonPayPal Button
bottom of page